İftarda Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Öncelikle şunu belirtmeliyizki ki şeker , reflü, gaz, kolesterol gibi şikayetleri olan okuyucularımız seçimlerinde daha dikkatli olmalıdır.
İftarda yiyeceğimiz besinleri seçerken ilk olarak mide ve sindirim olmak üzere vücudumuz için önemli olan sistemleri düşünerek seçim yapmalıyız.Her insan kendi vücudu için neyi hedef alıyorsa ona göre beslenmelidir.Oruç vücudumuzun iyiliği içindir.Şeker hastalığı, kolesterol gibi önemli rahatsızlıklarınız varsa iftarda menünüze koyacağınız besinleri daha dikkatli seçmelisiniz.
Ramazanda Kimler Daha Dikkatli Olmalı?
Fazla kilonuz varsa :
Orucunuzu hafif bir yemekle açın.Özellikle sebze yemekleri tüketin ,Karbonhidrat içerikli tahıllardan kaçının.İftardan sonra belli aralıklarla 2 öğün yiyin,bu öğünlerde meyve ve yoğurt tarzı sağlıklı gıdalar bulundurmaya özen gösterin.İftardan sonra dışarıda kısa süreli yürüyüşlere çıkmanız kalori yakımı açısından faydalı olur.
Mide Şikayetleriniz varsa :
Yiyeceklerinizin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına özen gösterin.İftarda hafif bir öğünden sonra 2 küçük öğün hazırlayın bu şekilde mideniz fazla yorulmaz.Yemekte aşırı su içmemelisiniz böylece ağzınıza yeniden yemek veya mide suyu gelme hissini engellemiş olursunuz.
Kabızlık Probleminiz varsa :
İftar menüsünde sebzeleri eksik etmemelisiniz.Çorbalarınıza buğday ve yulaf kepeği eklemeniz kabızlık probleminizi biraz olsun azaltacaktır.Ekmek yerine yulaf veya müsli gibi kahvaltılık gevrekleri tüketebilirsiniz.
Unutmayın ki oruç tutarak zayıflayamazsınız.Metabolizmanın yavaşlaması kilo vermeyi zorlaştırır.Kilo problemleri olan insanlar Ramazan ayını diyet fırsatı olarak görmemelidir.Metabolizma hızınızı arttırmak istiyorsanız iftar ve sahurdan sonra 1 bardak suya 1 adet limon sıkıp tüketiniz.
Gün Gün Ramazan İftar ve Sahur Menüleri
Afiyet İle Kalın,